Kan i håndtere et pludseligt hjertestop?

Pludseligt hjertestop blog

Hver dag bliver 12 danskere udsat for et hjertestop – 1 overlever. Kan din virksomhed håndtere et pludseligt hjertestop? Spørgsmålet er relevant, fordi ambulancers responstid på ca. 8 minutter ikke harmonerer med, at man skal agere meget hurtigt ved et hjertestop.

For hvert minut efter et hjertestop, hvor der ikke ydes livreddende førstehjælp, reduceres chancen for overlevelse med 10%. Studier har dog vist, at chancen for overlevelse stiger betydeligt, med hjerte-lunge-redning i kombination med en hjertestarter inden for 2-4 minutter efter hjertestoppet.

Hvis en medarbejder med hjertestop ikke får førstehjælp, inden for de 8 minutter, som det tager en ambulance at nå frem, er overlevelseschancen således meget lille.

Desuden kan man ikke forudsige, hvem, der kan få hjertestop. Det sker bare, og uanset om man lever sundt og er i god fysisk form, så kan alle blive ramt af hjertestop.

Sådan kan en virksomhed sikre sig I forhold til hjertestop

Hvis medarbejderne har taget førstehjælpskurser, så ved de, hvordan de skal bruge en hjertestarter, og så er virksomheden bedst muligt forberedt på potentielle hjertestop. Og bedst muligt forberedt på at kunne redde liv – blandt medarbejderne og kunderne. Så kan man meget hurtigt starte på livreddende førstehjælp i kombination med brug af en hjertestarter, hvis det er nødvendigt.

Læs om hvordan affalds- og energiselskabet REFA har gjort for at sikre medarbejderne og kunderne

Er hjertestartere svære at bruge?

En hjertestarter er det eneste apparat, der kan bruges til at redde livet på et offer for hjertestop. De er lavet, så alle kan bruge dem, fordi hjertestartere med en tydelig guider brugeren. Nogle hjertestartere kan også guide visuelt.

Har du været på kursus hos First-8 i brug af en hjertestarter, så har du fået svar på alle de spørgsmål, som helt naturligt optager en i forhold til at skulle redde liv under tidspres. Du ved derfor hvad du skal gøre, og hvordan en hjertestarter fungerer. Du ved også, hvordan du giver den helt rigtige form for førstehjælp i kombination med brug af en hjertestarter. Det er dog vigtigt at påpege, at en AED ikke kan genstarte et hjerte, der helt er stoppet med at slå.

Ønsker du at forbedre dine evner i forhold til Førstehjælp, så du agerer, hvis du er vidne til et hjertestop? Eller ønsker du at investere I en hjertestarter til din boligforening, idrætsforening eller virksomhed, så tilbyder First-8 både førstehjælpskurser og hjertestartere. Tag et kig i vores webshop og vores store udvalg af hjertestartere og førstehjælpskurser.

https://www.first-8.dk/butik/

Hvor mange hjertestartere skal en virksomhed have?

Der er ikke noget krav til, at virksomheder skal have en hjertestartere, og der er derfor heller ikke krav til hvor mange. Det er vores holdning, at det afhænger af hvor mange medarbejdere, der er ansat og virksomhedens fysiske størrelse. Men vi anbefaler, at man har en hjertestarter og har medarbejdere, som har gennemgået førstehjælpskurser.

En tommelfingerregel kunne være, at man skal kunne se den nærmeste hjertestarter eller hente den på 1-2 minutter. Det kræver, at alle I virksomheden ved, hvor hjertestarteren er sat op. Og man skal selvfølgelig også bruge sin sunde fornuft.

Arbejder du på en stor arbejdsplads med mange etager, så bør man have en hjertestarter på hver etage. Hvis hver etage desuden er meget stor, og der sidder mange medarbejdere, bør man overveje at have en hjertestarter i hver ende af etagen.

Overvejer jeres virksomhed, at forbedre sikkerheden på arbejdspladsen med en investering i hjertestartere og førstehjælpskurser, så se vores store udvalg af hjertestartere og førstehjælpskurser i vores webshop. Så kan din virksomhed svare JA til spørgsmålet: Kan din virksomhed håndtere et pludseligt hjertestop?

Som med mange andre produkter, kan du gennem os få en hjertestarter på abonnement. Vi har ingen binding eller administrationsgebyr. En hjertestarter og et indendørs skab koster kun 400,- inkl. Moms om måneden:

https://www.first-8.dk/hjertepakker/