Hjertestarter

HJERTESTARTER WEBSHOP

Tre gode valg

Mediana A15 HeartOn

hjertestarter

Kan genoplive både børn og voksne

Defisign Life AED

Hjertestarter sprog

Kan tale tre sprog

Lifeline View

Lifeline hjertestarter

Farveskærm til støjende omgivelser

Hjertestarter pris

Hvad koster en hjertestarter? Det er ofte et spørgsmål vi hører, men det afhænger af mange faktorer. Vi tilbyder nogle af Danmarks bedste priser og prisen rangerer fra 8.985 kr. til 21.600 kr alt efter størrelse, funktioner og ekstra tilbehør. Vi har valgt at have bredt udvalg, fra nogle af de største europæiske distributører, så vi kan garantere jer en god pris på en hjertestarter til dit behov. Derudover vil vi gerne være med til at sikre, at så mange som muligt har råd til en AED. Prisen skal ikke stå i vejen for større overlevelseschance ved hjertestop.

PRØV VORES HJERTESTARTER GUIDE

KØB HJERTESTARTER TIL BOLIGEN

HVEM ER FIRST-8?

Hjertestarter information

Hvordan bruger jeg en hjertestarter?

Alle kan som udgangspunkt anvende hjertestarteren; også børn. Alle hjertestartere kan ikke fejlbetjenes. Når først man har trykket på tænd-knappen, eller åbnet låget (afhængig af model), fortæller hjertestarteren dig præcis hvad du skal gøre. Hjertestarten guider dig således gennem hjertemassage, og fortæller dig hvornår du skal give kunstigt åndedræt. Den fortæller dig endvidere hvornår og hvordan du skal placere elektroderne, hvorefter den selv foretager en hjerteanalyse for at afgøre, om der skal afgives elektrisk stød. Kan patienten ikke stødes, vil hjertestarteren fortælle dig, at du skal fortsætte med at give hjertemassage. Hjertestarteren er altså en særdeles intelligent og kyndig hjælper i en nødsituation – og du kan ikke gøre noget forkert, hvis blot du gør noget.

Overlevelse ved brug af hjertestarter

Hvert år rammes cirka 10 danskere om dagen af hjertestop uden for landets hospitaler. Ud af disse, er det kun 1 der overlever. For hvert minut efter et hjertestop, hvor der ikke ydes livreddende førstehjælp, reduceres chancen for overlevelse med 10%. Studier har vist, at chancen for overlevelse stiger betydeligt, når der udøves hjerte-lunge-redning i kombination med en hjertestarter inden for 3-5 minutter efter hjertestoppet.

*Hjertestartere kan og må anvendes af alle. Dog anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man tager et førstehjælpskursus der inkluderer brugen af hjertestartere, hvis du har adgang til en AED. Hos First-8 tilbyder vi som noget nyt et hjertestarterkursus. Kurset tager 45 minutter, og indeholder en grundig introduktion til hjertestartere, hvor der er fokus på teori, samt hvordan en hjertestarter anvendes. Du kan læse mere om kurset under vores kursusbeskrivelse.

Der findes rigtige mange hjertestartere på markedet i Danmark og til meget forskellige priser. Heldigvis har de alle noget til fælles: De er CE-godkendt til brug i Danmark og de lever op til de krav Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelsstyrelsen har opsat for hjertestartere i Danmark.

Det er ofte en god idé, at vælge en forhandler, der forhandlere mere end en enkelt hjertestarter. På den måde sikrer du, at forhandleren ikke er “farvet” af, at sælge en bestemt model til dig.

Når du skal vælge en hjertestarter, så er det vigtigt at du får en model der passer til dit behov og dine ønsker.

Du kan med fordel tænke over spørgsmål som disse før du vælger hjertestarter:

  • Skal den tænde selv, når jeg åbner låget?
  • Kan jeg lave en selvtest?
  • Hvad koster elektroder og hvor længe holder de inden de skal udskiftes?
  • Hvad koster batteriet og hvor længe holdet det inden det skal udskiftes?
  • Hvor meget koster det i gennemsnit pr. år at eje denne model?
  • Kan den tale flere sprog?
  • Hvor let er hjertestarteren at bruge?
  • Kan der opbevares børnepads i selve hjertestarteren?
  • Kræver det et ekstra serviceeftersyn og hvad koster en serviceaftale?
  • Hvad koster en hjertestarter?

Vi tilbyder nogle af Danmarks bedste priser på hjertestartere! Prisen på vores hjertestartere rangerer fra 8.985 kr. til 21.600 kr alt efter størrelse, funktioner og ekstra tilbehør. Vi har handlet et bredt udvalg ind, fra nogle af de største europæiske distributører, så vi kan garantere jer en god pris. Derudover vil vi gerne være med til at sikre, at så mange som muligt har råd til en hjertestarter. Prisen skal ikke stå i vejen for større overlevelseschance ved hjertestop.

Trygfonden Hjertestarter

Når du køber en AED anbefaler vi altid, at du registerer den hos trygfonden på www.hjertestarter.dk – det kan gøre at du redder liv. Derudover kan du ansøge om en gratis AED hos Trygfonden via dette link: https://www.trygfonden.dk/soeg-stoette/hjertestarter-donation/ansog-om-hjertestarter
Når du har registeret din AED på trygfonden kan du og andre finde den på hjertestarter app på Iphone og Android

Hvad er en hjertestarter?

Hjertestartere er batteridrevne, transportable maskiner, som ved hjertestop kan afgive elektriske stød, der kan få hjertet til at pumpe igen. Hjertestartere kaldes også for AED’ere, hvilket står for Automatisk Ekstern Defibrillator. Det er vigtigt at påpege, at en AED ikke kan genstarte et hjerte, der helt er stoppet med at slå. Ved hjertestop vil hjertet i de fleste tilfælde fibrillere (flimre) og ved disse fibrilleringer vil hjertestarteren støde (defibrillere), for at stoppe flimmeren og bringe hjertets rytme tilbage på rette kurs.

I marts 2003 gav Sundhedsstyrelsen deres godkendelse til, at en førstehjælper må anvende en AED. Siden da, har vi været med til at tredoble chancen for overlevelse efter et hjertestop uden for hospital. Dette skyldes både god førstehjælp, samt udbredelsen af hjertestartere. Således overlever 12 % i dag et hjertestop, mens tallet i 2001 var under 4%.

Hvem kan bruge en hjertestarter?

Hjertestarterene i Danmark kan og må anvendes af alle. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager et førstehjælpskursus der inkluderer brugen af hjertestarter, hvis du har adgang til en hjertestarter. Hos os tilbyder vi et hjertestarterkursus hvor kurset kun tager 45 minutter, og indeholder en grundig introduktion til hjertestartere, hvor der er fokus på teori, samt hvordan en hjertestarter anvendes. Du kan læse mere om kurset under vores kursusbeskrivelse på forsiden

Alle kan bruge en hjertestarter. Det er meget nemt, og når du har trykket på startknappen eller åbnet låget, fortæller hjertestarteren dig præcis, hvad du skal gøre.

Den fortæller dig, hvornår du skal give kunstigt åndedræt og hjertemassage, og når du har sat elektroderne korrekt på, foretager hjertestarteren selv en hjerteanalyse, der afgør, om der skal gives elektrisk stød. Hjertestarteren afgiver stød, når du trykker på en knap og hvis den vurderer, at patienten kan stødes. Hvis ikke patienten kan stødes fortæller den dig, at du skal fortsætte med hjertemassagen. AED’en klarer alt dette automatisk, og du kan derfor ikke gøre noget forkert – hvis blot du gør noget. Vigtigst er det dog, at du altid ringer til alarmcentralen på 1-1-2, hvis du står med en person, der er bevidstløs og ikke trækker vejret regelmæssigt. Når du ringer til 1-1-2 skal du huske at oplyse “Hvor, hvad og hvem” i denne rækkefølge. Ved at bruge denne rækkefølge tilsikrer du, at at ambulancen ved hvor du er, hvis forbindelsen skulle ryge.

Hvilken hjertestarter skal jeg vælge?

Hvis du eller din virksomhed skal købe en AED, så kan du med fordel kigge på listen nedenfor. Alle hjertestartere vi har på webshoppen er godkendt efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger:

Hvor kan jeg få undervisning?