Guide til valg af hjertestarterskab

Når du har valgt at investere i en hjertestarter, skal du også vælge det rigtige hjertestarterskab til hjertestarteren, og den rigtige placering. Hvis du opbevarer din hjertestarter forkert, bliver den for kold eller for varm, så ødelægger man batteriet og elektroderne. Begge dele skal virke for, at hjertestarteren kan redde liv. Vi har derfor lavet denne guide til valg af hjertestarterskab, som sørger for, at din hjertestarter er opbevaret ved den rigtige temperatur.

Guide til valg af hjertestarterskab – 5 gode bud på et hjertestarterskab i høj kvalitet

Arky hjertestarterskab med varme1 – ARKY hjertestarterskab med varme til udendørs placering af hjertestarter

Det robuste hjertestarterskab fra ARKY har indbygget varme og er 100% støv- og vandtæt. Det er derfor helt ideelt til udendørs placering af din hjertestart er. Den indbyggede varme holder din hjertestarter frostfri om vinteren ned til en omgivende temperatur på -20°C, og sikrer en funktionsdygtig hjertestarter.

Producenten er en af Europas førende producenter af hjertestarterskabe, og med dette skab får du en rigtig høj kvalitet, til en meget fornuftig pris.

ARKY Hjertestarterskab

Claus Andersen hjertestarterskab HSS1002 – CA HSS100 hjertestarterskab med varme

Dette CA HSS100 hjertestarterskab til udendørs opbevaring af hjertestarter er uden lås. Så det er altid let tilgængeligt, hvis der skulle ske et hjertestop. Den indbyggede varmer sørger for at holde en driftssikker temperatur i skabet, og sikrer et frostfrit skab på en omgivende temperatur helt ned til -20 °C.

Skabet har endvidere en indbygget blæser, som sørger for at sikre god ventilation om sommeren, så din hjertestarter altid har en funktionsdygtig temperatur. Med det robuste design og materiale, giver skabet optimal beskyttelse dag og nat, året rundt. Et højkvalitetsskab i rustfrit stål, hvor der er tænkt på alle detaljer.

CA HSS100 Hjertestarteskab

Sixcase hjertestarterskab3 – Sixcase CS1330 hjertestarterskab

Sixcase skabet holder ikke blot din hjertestarter funktionsdygtig året rundt. Det er også ekstremt lækkert designet og modstandsdygtig over for vind, vejr og vandalisme. Ved et tryk på den røde nødknap på forsiden, vil skabets bund køres ud, og du kan nemt få fat i hjertestarteren.

Sixcase CS1330 Hjertestarterskab

4 – Aivia 200 – udendørs hjertestarterskab med varme

Aivia 200 hjertestarter skab

Med et Aivia 200 udendørs hjertestarterskab kan du trygt hænge din hjertestarter udendørs. Skabet beskytter nemlig din hjertestarter mod vind og vejr, og holder din hjertestarter frostfri om vinteren.

Hjertestarterskabet har indbygget varme og ventilation, som sørger for at holde din hjertestarter frostfri og funktionsdygtig året rundt. Det forlænger hjertestarterens levetid markant. Skabet har endvidere en indbygget alarm, som aktiveres, når skabet åbnes og alarmerer omgivelserne, så der kan tilkaldes ekstra hjælp.

Aivia 200 Hjertestarterskab

Cabix hjertestarterskab5 – Cabix hjertestarterskab til indendørs montering

Det dansk producerede Cabix skab til indendørs brug er den perfekte partner til din hjertestarter. Designet er ikke blot stilrent og flot, men tillader også hurtig og ubesværet adgang til din hjertestarter. Selvom skabet ikke har en opsigtsvækkende farve, vækker det stadig opsigt med det genkendelige AED logo på siderne, og den grønne AED markering på forsiden.

Cabix Hjertestarterskab

Det skal et hjertestarterskab kunne:

Et udendørs hjertestarterskab skal kunne beskytte din hjertestarter mod vind og vejr, og det skal sørge for, at din hjertestarter opbevares under den rette temperatur. Det vil sige, at skabet skal indeholde et varmemodul, der giver varme i skabet, når det er koldt i vinterperioden. På samme måde, skal skabet have en blæser, der køler såfremt hjertestarteren sidder sydvendt eller et sted hvor den er stærkt udsat for sol.

Et hjertestarterskab skal også have et design med klare AED markeringer og lys, så tydeligt man kan få øje på hjertestarterskabet i mørke.

Endelig så kan et hjertestarterskab have en alarm, der går i gang, når skabet åbnes. Derved skaber man opmærksomhed, når en hjertestarter er i brug, og så er muligheden for at andre kommer til hjælp meget større.

Trygfonden anbefaler, at man hænger sin hjertestarter udendørs:

https://www.trygfonden.dk/presse/nyheder/2016/flere-24_7_hjertestartere-kan-redde-liv

Hvorfor skal man egentlig skifte elektroder på sin hjertestarter?

Når du har købt en hjertestarter, så følger der altid et sæt elektroder med. Elektroderne er dem, man sætter på patientens bryst, så man kan give et livsvigtigt – og livredende – stød ved hjertestop, som får hjertet til at slå normalt igen. Når man så har en hjertestarter kan man godt få tanken: Holder de her elektroder evigt, eller skal jeg på et tidspunkt skifte dem – og i så fald, hvorfor skal jeg skifte dem, og hvornår?

Læs mere her:

First-8 Elektroder til Hjertestarter

Hvad er en hjertestarter?

Hjertestartere er batteridrevne, transportable maskiner. Ved hjertestop afgives elektriske stød, der kan få hjertet til at pumpe igen. Hjertestartere kaldes også for AED’ere, hvilket står for Automatisk Ekstern Defibrillator. Det er vigtigt at påpege, at en AED ikke kan genstarte et hjerte, der helt er stoppet med at slå.

Ved hjertestop vil hjertet i de fleste tilfælde fibrillere (flimre). Ved disse fibrilleringer vil hjertestarteren støde (defibrillere), for at stoppe flimmeren og bringe hjertets rytme tilbage på rette kurs.

Se vores udvalg af hjertestartere

Er det svært at bruge en hjertestarter?

Hjertestarterene i Danmark kan og må anvendes af alle. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager et førstehjælpskursus der inkluderer brugen af hjertestarter, hvis du har adgang til en hjertestarter. Hos First-8 tilbyder vi et hjertestarterkursus hvor kurset kun tager 45 minutter. Det indeholder en grundig introduktion til hjertestartere, hvor der er fokus på teori ,og hvordan en hjertestarter anvendes.

Læs mere om vores hjertestarter-introkursus

Alle mennesker kan bruge en hjertestarter. Det er nemt, og når du har trykket på startknappen – eller åbnet låget – fortæller hjertestarteren dig præcis, hvad du skal gøre. Den fortæller dig, hvornår du skal give kunstigt åndedræt og hjertemassage. Når du har sat elektroderne korrekt på, foretager hjertestarteren selv en hjerteanalyse, der afgør, om der skal gives elektrisk stød.

Hjertestarteren afgiver stød, når du trykker på en knap, og hvis den vurderer, at patienten kan stødes. Hvis ikke patienten kan stødes, fortæller hjertestarteren dig, at du skal fortsætte med hjertemassagen. AED’en klarer alt dette automatisk, og du kan derfor ikke gøre noget forkert – hvis blot du gør noget.

Vigtigst er det dog, at du altid ringer til alarmcentralen på 1-1-2, hvis du står med en person, der er bevidstløs og ikke trækker vejret regelmæssigt. Når du ringer til 1-1-2, skal du huske at oplyse “Hvor, hvad og hvem” i denne rækkefølge. Ved at bruge denne rækkefølge tilsikrer du, at ambulancen ved hvor du er, hvis forbindelsen skulle ryge.

Serviceaftaler

Når man har investeret i en hjertestarter, kan det være en praktisk foranstaltning også at tegne en serviceaftale på sin hjertestarter. Så får man automatisk en påmindelse om, at elektroderne er ved at nærme sig holdbarhedens udløbstid, og det er ved at være tid til få nogle nye.

Der findes forskellige serviceaftaler med forskelligt indhold. Med en af serviceaftalerne hos First-8, kan man helt automatisk tilsendt nye elektroder uden beregning, fordi vi holder styr på din hjertestarter for dig. Ligeledes er der mulighed for at få et årligt eftersyn af en af vores teknikere, som tester hjertestarteren igennem efter gældende forskrifter.

Man kan sige, at en serviceaftale er en lille ting i forhold til at have en hjertestarter. Men i en travl hverdag kan en serviceaftale faktisk gøre at du kan koncentrere dig om andre ting. Og investeringen i en hjertestarter er hele tiden relevant – fordi den altid virker.

Læs mere om vores serviceaftaler her:

First-8 Serviceaftaler