Jeg har, ligesom de resterende instruktører hos First8, en baggrund i forsvaret, hvor jeg som sergent blandt andet stod for førstehjælpsundervisningen af de værnepligtige. Førstehjælp er virkelig der hvor jeg, uanset ens ambitioner og mål med værnepligten, kan se en værdi og nytte.

Dette førte senere til, at en garder jeg havde undervist, på vagt ved Amalienborg, havde mulighed for at træde til og hjælpe en bedstefar der faldt om med hjertestop. Garderen og hans kammerater fik hentet en hjertestarter og tilkaldt en ambulance. Uden deres indgriben havde bedstefaren ikke været her i dag.
Situation siger noget om hvordan helt basale, men vigtige, færdigheder pludselig kan blive afgørende når man mindst venter det. I min fritid underviser jeg i crossfit og dyrker selv kampsport ved siden af. Jeg har indtil videre mest haft brug for at behandle sportsskader (også på mig selv), men skulle uheldet være ude, er det vigtigt at kunne træde til og hjælpe andre.

Jeg hedder Christian Körner, jeg er 26 og læser til daglig Politik og administration på Roskilde Universitet.